Hvilken storby skal du vælge, når du skal på en forlænget weekendtur?
2. maj 2017

Hvilken storby skal du vælge, når du skal på en forlænget weekendtur?

London, Paris eller Rom? Der er så mange skønne byer, der egner sig fantastisk til at blive udforsket på en forlænget weekendtur. Du starter nok med at tænke over, hvor du var henne sidst, og om det i virkeligheden handler om at komme tilbage til noget næsten ”velkendt” og se mere, eller om du føler dig eventyrlysten og skal ud og udforske nye steder.

 

Energi til en ny by

Jeg synes, at valget af storby handler lidt om energiniveau. Nogle gange har jeg simpelthen ikke energi og overskud til at lære en ny by at kende. Jeg føler mig altid lidt forpligtet til at nå at se en hel masse også, selvom jeg er på ferie, og derfor kan en ny by være lidt anstrengende, fordi hvor ligger hvad, og hvad skal man se? Måske du kender følelsen…Så kan der være en tryghed i at vælge en by, jeg har været i fornyelig, måske endda genbooke hotellet fra sidst jeg var der, således at der heller ikke er den store overraskelse i hvor hotellet ligger, og hvordan det er. Det kan virke tryghedsskabende og mindre stressende.

 

Hvad betyder årstiden?

 

Så spiller årstiden nok også ind på dit valg af by. Er det sommer, så kan en by som Rom nemt blive for varm at besøge, og så er London måske at foretrække eller Berlin. Men er det forår eller efterår, så er Rom og Paris jo perfekte destinationer. Her er lidt varmere end i Danmark og solen skinner ofte mere og er allerede så varm, at man kan sidde udenfor og spise sin mad. Jeg har netop været i Rom, og vi kunne sidde om morgenen kl. 9 og spise morgenmad på hotellets tagterrasse i fuld solskin kun med en lille trøje på! Helt perfekt!

 

Landets kultur

Det kan også være sådan noget som byens og landets kultur, der spiller ind på dit valg af storby. Hvis du er tilhænger af, at tingene gøres i et langsomt tempo, og at regler kun er til for at brydes, så vælg at tage til Rom eller en anden storby i syden. Jeg elsker Rom og synes, det er helt herligt, at der på hotellet bliver sagt, at morgenmaden slutter kl. 10 og efter 10 står der stadigvæk mad. Eller at reglerne i trafikken ikke nødvendigvis overholdes for reglernes skyld, men viger for en – nogen gange i hvert fald – almindelig ”common sense”. Andre gange kan det være rart med tysk punktlighed og ordentlighed. Igen det afhænger af humør og temperament.

 

Kunst og Mad

Er du et kæmpe madøre og nyder du at rejse for madens skyld, så er det jo vigtigt at vælge en by, hvor man spiser godt og helst ikke for dyrt. Du kan også lade en særlig kunstudstilling være det, du styrer efter.

 

Sproget som navigationspunkt

Og så er der jo sproget. Er selv både vild med engelsk as in british accent, med fransk, med italiensk – synes det lyder helt fantastisk, når de indfødte taler. Men hvis du føler, at sproget kan være en hæmsko for din oplevelse og tryghed på storbyferien, ja, så skal du vælge et land, hvor de taler et nogenlunde engelsk.

Tag disse parametre med i dine overvejelser om, hvor turen skal gå hen næste gang! Skulle du vælge at lade turen gå til Rom eller Paris, så har jeg de bedste digitale rejseguider, du overhovedet kan forestille dig lige her: http://www.sightsmarter.dk/rejseguider-til-rom/