Hemmelige steder i Rom – Levn fra Romerriget bag Colosseum
20. maj 2017

Hemmelige steder i Rom – Levn fra Romerriget bag Colosseum

Er du på jagt efter hemmelige steder i Rom, så er de romerske huse det du leder efter! De ligger gemt under basilikaen Basilica dei santi Giovanni e Paolo, som der ikke er adgang til, men det er heller ikke det, der er vores ærinde her. Lidt gemt af vejen, når man kommer fra Colosseum og er på vej til Circo Massimo eller Caracallas termer finder man til venstre de romerske huse.

De blev i 1887 opdaget under basilikaen af Germano da San Stanislao. Han var på et tidspunkt ansvarlig for basilikaen og var på jagt efter gravene af martyrerne Giovanni og Paolo. Om han fandt gravene, er jeg ikke sikker på, men han fandt i hvert fald tyve værelser under jorden, der tilhørte mindst 5 forskellige bygninger dateret mellem det første og fjerde århundrede. Disse 5 bygninger er faktisk de bedst bevarede romerske boligkomplekser, der eksisterer den dag i dag.

 

Fantastiske fresker

 

Hemmelige steder i Rom

 

Freskerne i de romerske huse er fuldstændig betagende, og hvert rum byder på en overflod af farver og figurer. De er helt klare i farverne, fulde af eventyrer og der er mange af dem. Museet blev åbnet for offentligheden i 2002, så det er af nyere dato.

Sammen med San Clemente udgravningerne repræsenterer værelserne et af de mest fascinerende steder i det underjordiske Rom. De er ekstraordinært godt bevarede og freskerne har et meget højt kunstnerisk og religiøst niveau.

Man mener at Giovanni og Paolo boede i et af husene. De var begge tilknyttede kejser Konstantins hær. De blev kristne martyrer og begravet i deres hjem.

Når man kommer ud derfra, kan man fortsætte lidt længere op ad vejen, for her finder man den hyggeligste have, hvor man har mulighed for at sætte sig lidt på en bænk og slappe af.

Mangler du inspiration til din sightseeing i Rom, så gå blot ind lige her www.sightsmarter.dk/rom